The Anciens we never hear/read about

jonny

Actual or Former Legionnaire
Legionnaire
#21
There is a lot more about Tony, but the system only allowes me 10000 characters. A great guy, indeed.
 

jonny

Actual or Former Legionnaire
Legionnaire
#22
Jens Jensen from Denmark, 88, buried 9.12.2017. Joined the Legion in 1957, 28 years old, served in Algeria and became a corporal, returned to Denmark in 1963. Was known as "Morocco Jensen".

Han oplevede mere end de fleste
AF: ASTRID VESTERGAARD , ASVES@JV.DK
Publiceret 08. december 2017 kl. 16:06

Jens Jensen fra Hviding tjente i Fremmedlegionen i flere år og brugte en del af sit liv på at holde foredrag om alt det, han oplevede dér.

Esbjerg: Jens Jensen, Enderupvej i Hviding, er død, 88 år. Han var en driftig mand, som i sit liv oplevede mere end de fleste.
Som 28-Ã¥rig rejste han nemlig til Paris og meldte sig til den berygtede franske fremmedlegion.

Jens Jensen havde sin barndom og ungdom i Rødding og Bredebro. Da han var 14 år, kom han ud at tjene på en gård, og i et interview med JydskeVestkysten fortalte han på et tidspunkt, at det senere blev dårlige tider i landbruget, og at han derfor overvejede at emigrere til Canada eller Australien.

Så hørte han om Fremmedlegionen. Hvis man meldte sig dér og gjorde tjeneste i fem år, blev man lovet jord i Algier. Derfor meldte han sig og blev sendt til Marseille; senere til Oran i det nordlige Algier, hvor han kom i en deling med folk fra det meste af verden, og blev en del af en barsk og brutal mandeverden.

Jens Jensen var én af dem, der lærte at begå sig med den barske disciplin. Han avancerede fra menig til korporal, og var involveret i mange krigshandlinger.

I starten af 1963 rejste han hjem til Danmark for at være tæt på sine aldrende forældre og fik aldrig det stykke land i Algier, han drømte om.
Jens Jensen gik under navnet "Marokko Jensen" og holdt mange foredrag om sin tid i Fremmedlegionen.

Han var uddannet landmand, og indtil få måneder før sin død kørte han dagligt en tur ud i marsken og tilså kreaturer ved diget.

Han efterlader sig en datter, en svigersøn og to børnebørn i Nordjylland.

Bisættelsen finder sted lørdag den 9. december klokken 13 fra Vester Vedsted Kirke.

Pictures of Jens Jensen in the Legion including his discharge certificate, from an article from 2015: https://www.jv.dk/modules/jv/gallery/?articleId=2074795
So

We served in Algeria during the same period.
 

Most viewed threads of the week

Top Bottom